Hvilken forsikring skal jeg have til mit sommerhus?

Er du for nyligt blevet sommerhusejer, eller går du og overvejer at gøre din drøm til virkelighed, så er det med at læse videre, hvis du vil spare tid og lade os gøre noget af arbejdet for dig.

I dag har størstedelen af alle borgere i Danmark mindst én forsikring, der dækker dig imod en række af forskellige ting, der kan ske i din hverdag. Det kan være brand i din bolig, tyveri, en ulykke eller en vandskade. Forsikringen er vores sikring og hjælp, hvis skader har brug for en hjælpende hånd rent økonomisk, eller hvis vi bliver udsat for nogle hændelser, der kan være svære at håndtere selv. Lige meget hvad, så er en forsikring godt givet ud, om det så gælder dig selv eller din bolig. Derfor bør du også sørge for at dække dig godt ind, når du køber dig et sommerhus. For selvom du passer godt på det, så kan skaden hurtigt ske.

Hvilken forsikring?

Når det handler om forsikringer, så er der en lang række af forskellige forsikringer, der sikrer dig og din bolig imod alverdens farer og ulykker. Udover en indboforsikring, som er alfa omega for dig selv og de andre i husstanden, så er der også forsikringer som rørforsikring, svamp- og insektforsikring og brandforsikring, som også er værd at have med i overvejelserne. Der er selvfølgelig flere faktorer, der spiller ind, når du skal forsikre dit sommerhus i forhold til omfanget, men overvej at bruge lidt ekstra penge på forsikring, så du er helgarderet hele året rundt. Mange forsikringsselskaber har gjort det nemt for dig at være sommerhusejer, og derfor har de allerede designet en samlet pakke til dig.

Den samlede pakke

Du finder hos de fleste en fritidshusforsikring, der rummer en række forskellige forsikringer, der dækker dig godt og bredt, hvis uheldet skulle være ude. På den måde skal du ikke selv bakse rundt med at finde ud af, hvilke forsikringer du skal have eller hos hvem. Du slipper for alt besværet, og så skal du kun holde styr på én samlet forsikringspakke. Tal altid med dit nuværende forsikringsselskab om en udvidelse af dine allerede eksisterende forsikringer, hvis du vil gå efter at få en fordelagtig pris. For ofte kan det betale sig at købe alle sine forsikringer hos det samme forsikringsselskab i stedet for at sprede dem ud over flere forskellige.

Hvad rummer denne pakke?

Den samlede forsikringspakke svinger selvfølgelig efter, hvilket selskab du henvender dig til, men som oftest vil det bestå af de nødvendige og så med nogle få tilvalg, der sikrer dit sommerhus endnu bedre. Generelt set dækker denne forsikringspakke oftest:

  • hvis der opstår brand, vandskader eller storm.
  • ved en smadret rude
  • hvis du får brug for retshjælp i forbindelse med f.eks. udlejning
  • hvis du er skyld i, at andre eller deres ting bliver skadet
  • hvis dit indbo bliver skadet.

Du bliver altså dækket på mange områder, og vælger du en pakke, der også har rørforsikring og svamp- og insektforsikring, så er du ekstra godt dækket ind ved skader, som også kan forekomme i et sommerhus, men som du måske ikke kan nå at opdage i tide.

Gode råd til at finde den bedste forsikring til dit sommerhus

For at sende dig bedst muligt afsted, så har vi et par råd, som du kan få med på vejen. Først og fremmest skal du huske, at dit sommerhus skal sikres imod brand. Samtidig skal du være opmærksom på, at nogle ting allerede kan være dækket under en anden forsikring eller et serviceabonnement. Og så skal du altid give dit forsikringsselskab besked, hvis du bygger om i dit sommerhus. Så er du sikret den korrekte dækning.